Sivutienisteillä ja säästövinkeillä lisävauhtia sijoittamiseen

Sijoittaminen on nykypäivänä monelle mieluista puuhaa oman omaisuuden kasvattamiseksi ja taloudellisen vakauden parantamiseksi. Kuitenkaan välttämättä aina eivät rahat riitä siihen kaikkeen sijoittamiseen, jota oma sijoitusstrategia vaatisi. Monet hankkivatkin erilaisilla tavoilla lisätuloja, joita sitten käyttävät sijoittamiseen.

Lisätulojen hankkiminen ei välttämättä ole kaikista helpoin homma, mutta onneksi ei ole olemassa vain yhdenlaista tapaa niiden hankkimiseen ja mahdollisuuksia on monia erilaisia. Tässä sinulle esimerkkinä muutamia kannattavimmista lisätienestien hankkimiskeinoista.

Säästä alentamalla olemassa olevia kuluja

Lisätulojen hankkimisen lisäksi voit tutustua tarkemmin omaan talouteesi, saisitko olemassa olevia kuluja alennettua. Tällä tavoin voit helposti säästää suurehkonkin summan rahaa, jonka voit käyttää pääomana sijoittamisessa.

Lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on velkaa useista eri paikoista, kannattaa selvittää voisitko yhdistää esimerkiksi kulutusluottosi ja luottokorttisi velan yhdeksi yhdistelylainaksi. Voit käyttää helppoa ja nopeaa nettipalvelua, kuten vaikkapa Omalaina.fi sivustoa, joka kilpailuttaa lainat puolestasi. Tämän jälkeen sinulle yleensä tarjotaan monia erilaisia lainatarjouksia, joista voit itsellesi parhaimman vaihtoehdon.

Maksaessasi montaa eri lainaa maksat myös hyvin todennäköisesti monia eri päällekkäisiä kuluja, jotka voivat vuositasolla olla satojakin euroja. Näiden kulujen poistumisen lisäksi saat todennäköisesti lainallesi alhaisemman koron, joka myös tuo enemmän rahaa käyttöösi.

Kulujen alentaminen

Oman elämän kuluja on usein helppoa alentaa ja optimoida, jos siihen on halukas sitoutumaan. Käytkö esimerkiksi hakemassa päivittäin kupillisen kahvia ja jotain pientä purtavaa? Näistä kertyy kuukausi-, ja erityisesti vuositasolla huima summa rahaa, jonka voisit laittaa säästöön. Kaikesta ei tietenkään tarvitse luopua ja voit esimerkiksi vaihtaa halvempaan kahviin tai vaikka käydä hakemassa sen vain parina päivänä viikossa. Määrittele itsellesi tavoite ja pyri noudattamaan sitä.

Kilpailuta myös vakuutus-, sähkö-, puhelin-, sekä internetsopimuksesi. Muistatko edes milloin viimeksi olet kilpailuttanut nämä? Saatat pahimmassa tapauksessa maksaa huimasti ylimääräistä verrattuna siihen, mitä kilpailuttamisen jälkeen maksaisit. 

Kilpailuttaminen ei yleensä maksa yhtikäs mitään, mutta näet millaisia sopimuksia sinulle tällä hetkellä tarjottaisiin. Nämä voivat tuoda vuositasolla monien satojen eurojen säästön. 

Käytä omaisuuttasi ja osaamistasi lisätienestien hankkimiseen

Oman, jo olemassa olevan omaisuuden hyödyntäminen on varsin kannattava keino hankkia lisätienestejä. Voit käyttää omaisuuttasi, sekä omaa osaamistasi hyvin monipuolisesti hankkiaksesi lisätienestejä lisäpääoman hankkimista varten..

Tavaroiden myyminen

Yksi suhteellisen helppo ja nopea keino hankkia lisäpääomaa on myydä omia, turhia ja tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. Varsinkin nuoret hankkivat nykyään enemmän ja enemmän vaatteita ja tavaroita käytettynä. Joskus omien tavaroiden seasta löytyy hyvin arvokkaita tavaroita, joista voi saada hyvin pääomaa. Tavaroiden myynti voi myös tuoda kaivattua lisätilaa kotiisi, joten voit hyötyä monella tavalla.

Tavaroiden vuokraus

Jos omistat käyttökelpoisia tavaroita ja laitteita, joita et halua myydä tai ne ovat hyödyllisiä, mutta harvemmin käytössä, kuten esimerkiksi painepesuri, peräkärry tai vaikkapa ruohonleikkuri, kannattaa harkita niiden vuokraamista lisätienestien hankkimiseksi.

Tällaiset laitteet ja välineet, joita on mahdollista vuokrata, voivat tuoda mukavasti lisätuloja, sillä nykyaikana monet eivät halua omistaa kaikkea tarvitsemaansa. Laitteiden ja tavaroiden vuokraus yleistyy jatkuvasti ja sitä kannattaakin hyödyntää eri palveluiden kautta lisätulojen saamiseksi. 

Tavaroiden ja laitteiden vuokrauksen lisäksi nykyaikana yleistyy oman auton vuokraus, jota kannattaakin harkita yhtenä tulonlähteenä. Yleensä autot seisovat paikoillaan suurimman osan ajasta, joten miksipä et mieluummin antaisi autosi tuottaa rahaa, kun sellainen mahdollisuus on olemassa?

Lisätyö

Oletko miettinyt olisiko mahdollista hankkia esimerkiksi osa-aikainen lisätyö muun työn rinnalle? Jos esimerkiksi teet tavallista 8:00-16:00 tai 9:00-17:00 työtä, on mahdollista miettiä osa-aikaista ilta-, tai viikonlopputyötä, joka voisi tuoda lisätuloja sijoittamista varten.

Yhteenveto

Lisäpääoman hankkiminen sijoittamista varten on mahdollista hyödyntämällä omia taitojasi, sekä olemassa olevia tavaroita ja laitteita. Voit hankkia lisäpääomaa ja tienestejä monilla eri tavoilla, eikä mahdollisuudet rajoitu pelkästään tässä listattuihin asioihin.

Lisätienestit auttavat kartuttamaan omaa pääomaa ja samalla voit oppia itsellesi hyödyllisiä taitoja, sekä optimoida talouttasi selkeämmäksi ja karsia kulujasi. 

Scroll to Top