DAX-futuuri tällä hetkellä

Tarkista ajankohtainen DAX-futuuri alta ja tarkastele kurssikehitystä pidemmällä aikavälillä alta löytyvän kaavion kautta. Voit valita halutun ajanjakson ja katsella kaaviota esimerkiksi kynttilägraafina vasemman yläkulman painikkeesta.

eToro-sijoitusalustan logo
eToro (Europe) Ltd
  • Sijoita pörssiin tai CFD:eihin
  • Ei komissioita osakkeista
  • Osta, shorttaa tai vivuta
  • Yli 30 milj. käyttäjää

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

DAX:n isoimmat yritykset

Listassa Saksan DAX-indeksin isoimmat yritykset ja muuta markkinatietoa reaaliaikaisine pörssikursseineen. Tarkastele kurssikehitystä halutulla ajanjaksolla muokkaamalla kaaviota haluttuun suuntaan.

DAX-futuuri

DAX-futuuri on Saksan pörssimarkkinoita kuvaava futuuri. Kyseessä on indeksifutuuri, joka seuraa kehitystä Frankfurtin pörssin isoimpien yritysten kautta.

Futuureilla on tyypillisesti tietty erääntymisaika, mutta DAX-futuurilla on mahdollista käydä kauppaa esimerkiksi hinnanerosopimusten, minifutuurien sekä vastaavien johdannaisten kautta, jolloin erääntymisaikaa ei ole.

  • DAX-futuuri kuvaa Saksan DAX-indeksiä
  • Mukana on Frankfurtin pörssin isoimmat yhtiöt

Näin tutkit DAX-futuurin kehitystä

Sivun yläreunassa olevan DAX-futuurikaavion kautta voit seurata futuurin kehitystä tarkasti. Vakiona esillä on 1 vuoden kehitystä kuvaava kaavio, mutta voit valita halutun ajanjakson vapaasti.

Mikäli haluat käyttöösi tarkempia työkaluja, klikkaa kaavion vasemmasta yläkulmasta lisäasetukset näkyviin. Voit tarkastella näin esimerkiksi kynttiläkaaviota tai ottaa käyttöön liukuvan keskiarvon.

Kaavion alareunasta näet koko ajan myös voluumin. Punaiset palkit näyttävät laskupäivien voluumin ja vihreät nousupäivien voluumin. Korkeampi palkki tarkoittaa isompaa voluumia.

Sijoita DAX-futuuriin

Jos haluat sijoittaa itse DAX-futuuriin, on sinun luotava tili jollekin osakevälittäjälle, jonka kautta futuureihin ja indekseihin voi sijoittaa. Vaihtoehtona ovat esimerkiksi DAX:ia seuraavat ETF-rahastot, erilaiset johdannaiset tai CFD-hinnanerosopimukset.

eToron kautta voit sijoittaa eri futuureihin, indekseihin sekä suoriin osakkeisiin. Muista kuitenkin aina tarkastaa, millaisesta sijoitusinstrumentistä on kyse ennen ostopäätöksen tekemistä.

eToro-sijoitusalustan logo
eToro (Europe) Ltd
  • Sijoita pörssiin tai CFD:eihin
  • Ei komissioita osakkeista
  • Osta, shorttaa tai vivuta
  • Yli 30 milj. käyttäjää

76 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

eToro: Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 74% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Mikä on DAX-futuuri?

DAX-futuuri on Frankfurtin pörssiä seuraava indeksifutuuri.

Mitkä ovat DAX-indeksin suurimpia yrityksiä?

Frankfurtin pörssin suurimpia yhtiöitä ovat mm. Siemens, Bertelsmann, SAP, Bayer ja Deutche Telekom AG.

Scroll to Top