bitcoinin arvo

Bitcoinin arvo tällä hetkellä

Bitcoinin arvo juuri nyt sekä tarkempi hintakaavio. Voit tarkastella hinnan ja arvon kehitystä halutulla ajanjaksolla. Huomaa, että hinta esitetään Yhdysvaltain dollareina.

Muiden kryptovaluuttojen kursseja

Listassa muiden suosittujen kryptovaluuttojen tämänhetkisiä hintatietoja. Tiedot kerätään automaattisesti saatavilla olevasta datasta.

Reaaliaikainen bitcoin-kurssi

bitcoinin arvo

Bitcoinin reaaliaikainen arvo kerätään kryptovaluuttojen markkinapaikoilta. Kurssi ilmoitetaan yhden bitcoinin ja Yhdysvaltain dollarin välisenä suhteena. Ajankohtainen kurssi kertoo siis suoraan, mikä on bitcoinin arvo suhteutettuna dollareihin – eli paljonko yhdellä bitcoinilla saisi dollareita.

Keräämme bitcoin-kurssin automaattisesti, mutta on aina mahdollista, että tiedoissa on joitain viiveitä. Bitcoinin kurssi määräytyy aina puhtaasti markkinoilla, joten se voi myös vaihdella nopealla tahdilla. Bitcoinia ostaessa sinulla on usein mahdollisuus itse valita sopiva tarjoustaso, jolla olet valmis ostamaan.

Koska bitcoinin arvo vaihtelee niin paljon, on sitä ostavan pidettävä pää kylmänä ja huomioitava myös riskinhallinta. Kryptovaluutat kuuluvat kaikkein volatiileimpiin omaisuusluokkiin, joten niitä ostavan on tärkeää varautua myös arvon laskuun.

Miten bitcoin toimii?

Bitcoin on maailman ensimmäinen kryptovaluutta, joka perustuu lohkoketjuteknologiaan. Lohkoketju tarkoittaa hajautettua tietokantaa, jossa yksikään yksittäinen taho ei hallinnoi tietokantaa, vaan se säilytetään hajautetusti kaikkien halukkaiden tietokoneilla.

Lohkoketjussa kuka tahansa voi aina tarkastaa tietokannan oikeellisuudeen, ja kaikki transaktiot. Lohkoketjun oikeellisuudesta pitävät huolen bitcoinin louhijat, jotka voivat saada oman osansa. Louhintapalkkioina voi saada bitcoinia, kun louhijan tietokone ratkaisee monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä.

Bitcoinin arvo perustuu siis paitsi sen käyttöön valuuttana, myös bitcoiniin liittyvään lohkoketjuteknologiaan ja koko maksujärjestelmään. Toisin kuin keskuspankkivetoisessa taloudessa, jossa rahan arvon määrittää keskuspankki ja osin markkinat, bitcoinin arvo on täysin markkinoiden muodostettavissa.

Niin kauan kuin bitcoinille löytyy ostajia, on bitcoinilla myös arvoa. Kun tavallisten fiat-valuuttojen arvo väistämättä laskee inflaation myötä, bitcoinista on povattu vaihtoehtoista paremmin arvonsa säilyttävää valuuttaa.

Bitcoinion suosio ja käyttökohteet

Olemme kaikki lukeneet, kuinka menestyneimmät kryptovaluuttasijoittajat ovat pystyneet moninkertaistamaan omaisuutensa, kun Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvo on noussut.

Monet sijoittajat uskovat kryptovaluuttoihin sijoituskohteena, kun taas toiset pitävät niitä kuplana, joka on pian puhkeamassa.

Kryptovaluutat ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen, ja suuntaus näyttää jatkuvan nousujohteisena. Jo nyt on ilmestynyt useita nettikauppoja, jotka hyväksyvät Bitcoinin yhtenä maksuvälineenä.

Muun muassa Pohjos-Amerikassa suosittu nettikauppa Overstock tukee useimpia eri kryptovaluuttoja maksuvälineenä ja kaupankäyntialusta vaihtaa muut kryptovaluutat Bitcoineiksi. Lisäksi monet nettikasinot, jotka ovat listattuna tällä sivulla hyväksyy Bitcoinin yhtenä maksutapana.

Näin ollen on kryptovaluutalle on paljon eri käyttökohteita, jos olet tienannut kryptovaluuttamaailmassa ja haluat hyödyntää tuottosi. Monet suomalaiset ovat jo käyttäneet kryptovaluuttojaan esimerkiksi huonekalujen tai uusien vaatteiden ostamiseen. Toiset ovat saattaneet sijoittaa esimerkiksi koruihin kryptoillaan.

Bitcoinin arvo muodostuu markkinapaikoilla

Bitcoinin arvo muodostuu netin markkinapaikoilla. Koska bitcoinilla ei käydä kauppaa vain jossain yksittäisessä pörssissä, on bitcoinin todellinen arvo yhdistelmä eri kauppapaikkojen kursseja.

Tältä sivulta näet bitcoinin arvon sekä arvokehityksen jopa viimeisen 10 vuoden ajalta. Voit tarkastella graafista arvonkehitystä valmiilla ajanjaksoilla tai valita oman ajanjakson. Lisäksi näet samalta sivulta myös muiden suosittujen kryptovaluuttojen kursseja.

Haluatko sijoittaa bitcoiniin?

Jos sijoittaminen bitcoiniin kiinnostaa, suosituksemme on eToro. eTorolla on mahdollista sijoittaa niin kryptovaluutoihin kuin lukuisiin muihinkin omaisuusluokkiin. eToron kaupankäyntikulut bitcoinille ovat tällä hetkellä vain 1 % (ei koske CFD:eitä.).

Etusivu » Kryptovaluutat » Bitcoin
Scroll to Top