Bitcoinin arvo tällä hetkellä

Bitcoinin arvo juuri nyt sekä tarkempi hintakaavio. Voit tarkastella hinnan ja arvon kehitystä halutulla ajanjaksolla. Huomaa, että hinta esitetään Yhdysvaltain dollareina.

eToro-sijoitusalustan logo

Sijoita pörssiin, kryptoihin tai CFD:eihin.

  • Ei komissioita osakkeista
  • Osta, shorttaa tai vivuta
  • Yli 20 milj. käyttäjää

67 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Muiden kryptovaluuttojen kursseja

Listassa muiden suosittujen kryptovaluuttojen tämänhetkisiä hintatietoja. Tiedot kerätään automaattisesti saatavilla olevasta datasta.

Reaaliaikainen bitcoin-kurssi

bitcoinin arvo

Bitcoinin reaaliaikainen arvo kerätään kryptovaluuttojen markkinapaikoilta. Kurssi ilmoitetaan yhden bitcoinin ja Yhdysvaltain dollarin välisenä suhteena. Ajankohtainen kurssi kertoo siis suoraan, mikä on bitcoinin arvo suhteutettuna dollareihin – eli paljonko yhdellä bitcoinilla saisi dollareita.

Keräämme bitcoin-kurssin automaattisesti, mutta on aina mahdollista, että tiedoissa on joitain viiveitä. Bitcoinin kurssi määräytyy aina puhtaasti markkinoilla, joten se voi myös vaihdella nopealla tahdilla. Bitcoinia ostaessa sinulla on usein mahdollisuus itse valita sopiva tarjoustaso, jolla olet valmis ostamaan.

Koska bitcoinin arvo vaihtelee niin paljon, on sitä ostavan pidettävä pää kylmänä ja huomioitava myös riskinhallinta. Kryptovaluutat kuuluvat kaikkein volatiileimpiin omaisuusluokkiin, joten niitä ostavan on tärkeää varautua myös arvon laskuun.

Miten bitcoin toimii?

Bitcoin on maailman ensimmäinen kryptovaluutta, joka perustuu lohkoketjuteknologiaan. Lohkoketju tarkoittaa hajautettua tietokantaa, jossa yksikään yksittäinen taho ei hallinnoi tietokantaa, vaan se säilytetään hajautetusti kaikkien halukkaiden tietokoneilla.

Lohkoketjussa kuka tahansa voi aina tarkastaa tietokannan oikeellisuudeen, ja kaikki transaktiot. Lohkoketjun oikeellisuudesta pitävät huolen bitcoinin louhijat, jotka voivat saada oman osansa. Louhintapalkkioina voi saada bitcoinia, kun louhijan tietokone ratkaisee monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä.

Bitcoinin arvo perustuu siis paitsi sen käyttöön valuuttana, myös bitcoiniin liittyvään lohkoketjuteknologiaan ja koko maksujärjestelmään. Toisin kuin keskuspankkivetoisessa taloudessa, jossa rahan arvon määrittää keskuspankki ja osin markkinat, bitcoinin arvo on täysin markkinoiden muodostettavissa.

Niin kauan kuin bitcoinille löytyy ostajia, on bitcoinilla myös arvoa. Kun tavallisten fiat-valuuttojen arvo väistämättä laskee inflaation myötä, bitcoinista on povattu vaihtoehtoista paremmin arvonsa säilyttävää valuuttaa.

Bitcoinin arvo muodostuu markkinapaikoilla

Bitcoinin arvo muodostuu netin markkinapaikoilla. Koska bitcoinilla ei käydä kauppaa vain jossain yksittäisessä pörssissä, on bitcoinin todellinen arvo yhdistelmä eri kauppapaikkojen kursseja.

Tältä sivulta näet bitcoinin arvon sekä arvokehityksen jopa viimeisen 10 vuoden ajalta. Voit tarkastella graafista arvonkehitystä valmiilla ajanjaksoilla tai valita oman ajanjakson. Lisäksi näet samalta sivulta myös muiden suosittujen kryptovaluuttojen kursseja.

Haluatko sijoittaa bitcoiniin?

Jos sijoittaminen bitcoiniin kiinnostaa, suosituksemme on eToro. eTorolla on mahdollista sijoittaa niin kryptovaluutoihin kuin lukuisiin muihinkin omaisuusluokkiin. eToron kaupankäyntikulut bitcoinille ovat tällä hetkellä vain 1 % (ei koske CFD:eitä.).

eToro-sijoitusalustan logo
eToro (Europe) Ltd
  • Sijoita pörssiin, kryptoihin tai CFD:eihin
  • Ei komissioita osakkeista
  • Osta, shorttaa tai vivuta
  • Yli 20 milj. käyttäjää

68 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

eToro: Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 68% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun tulee aina pohtia, ymmärrätkö miten hinnanerosopimukset toimivat, ja onko sinulla varaa riskeerata rahojen häviäminen.

Etusivu » Kryptovaluutat » Bitcoin
Vieritä ylös